Home

Achtergrond 154 x bekeken

Veel minder boekingen voor wintervakantie

Het aantal boekingen voor een wintervakantie naar de zon of de sneeuw blijft tot dusver sterk achter.

Volgens brancheorganisatie ANVR zijn er tot dusver 15 procent minder reizen geboekt dan vorig jaar.

De ANVR stelde maandag dat de cijfers aantonen dat reizigers lang wachten met boeken. Het aantal boekingen voor een zomervakantie noteerde begin dit jaar 18 procent lager. Nu blijkt dat de consument zo'n 7 procent minder zomerse reizen heeft geboekt.

De wintersport heeft het meest te lijden onder de zuinige consument. Het aantal boekingen voor dit vertier is met 17 procent gedaald. Naar de Oostenrijkse pistes zijn 20 procent minder reizen geboekt, Franse wintersportplaatsen hebben te maken met een terugval van 15 procent.

Driekwart van de wintersporters geeft de voorkeur aan een reis per auto. De rest reist met de bus, de trein of het vliegtuig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.