Home

Achtergrond 165 x bekeken

Veel Belgische boeven vrijuit

België kampt met zo'n groot tekort aan cellen en elektronische enkelbanden dat momenteel 1680 veroordeelde dieven, vechtersbazen en anderen gewoon vrij rondlopen bij de zuiderburen.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (Justitie) heeft dat vandaag toegegeven. Wie door de rechter tot minder dan zes maanden is veroordeeld, gaat sowieso vrijuit. Bij straffen tot drie jaar cel is er kans op huisarrest of een alternatieve straf. Alleen wie tot meer dan drie jaar cel is veroordeeld, moet echt naar de gevangenis.

De minister is dringend op zoek naar een leverancier van enkelbanden voor huisarrest. Deze maand besloot hij al de gevangenis in Tilburg te huren om zo'n vijfhonderd Belgische gevangenen op te sluiten.

Onder de los rondlopende veroordeelden zijn volgens de minister geen seksuele delinquenten en illegalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.