Home

Achtergrond 221 x bekeken 2 reacties

Varkens blijken intelligenter dan gedacht

De uitdrukking dom varken is door wetenschappers definitief naar het rijk der fabelen verwezen.

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge hebben geconstateerd dat varkens veel slimmer zijn dan mensen vaak denken.
In hun onderzoek pasten de wetenschappers de zogeheten spiegeltest toe, die wordt gezien als IQ-test voor dieren. In een varkensstal werd een spiegel geplaatst, evenals een voorraad voer die de dieren alleen via de spiegel konden vinden.
Zeven van de acht varkens slaagden, wat wijst op een verfijnd leervermogen. Eerder legden dolfijnen, chimpansees, olifanten en papegaaien de test met succes af.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    spotvogel

    Als je jezelf als zwijn profileert, dan moet je wel zo stom zijn als je eigen achtereind! De voorkant van varkens is in ieder geval veel intelligenter dan de zultmassa van het gros (=144) van hun mestende, fokkende en slachtende folteraars. En dat heeft met politiek of links/rechts geen reet van doen. Het gaat om respect, fatsoen en intrinsieke beschaving. Maar daar hebben zwijnen op twee poten geen geitenkaas van gegeten. (tip: in de Schilderswijk is heel goeie te koop).

  • no-profile-image

    Zwijn

    Wanneer worden onze politici getest? Vooral die uit de groen-linker-dierenhoek?

Of registreer je om te kunnen reageren.