Home

Achtergrond 189 x bekeken

Unika bevestigt aardappeluitval van 20 procent

De kans dat de Duitse aardappeloogstprognose van 11,62 miljoen ton naar beneden moet worden bijgesteld, neemt toe.

Na de boerenbond Landvolk in Nedersaksen bevestigt nu ook de Duitse aardappelorganisatie Unika dat rond 20 procent van de oogst vanwege kwaliteitsgebreken moet worden uitgesorteerd.

Unika baseert dit op een eigen enquête onder telers. Unika-voorzitter Martin Umhau: "Het ziet ernaar uit dat door het vroege invallen van de winter niet alle percelen met behoud van de kwaliteit op tijd kunnen worden geruimd."

Positief voor de prijsvorming is deze ontwikkeling volgens hem wel. "Goede aardappelen uit Duitse teelt kunnen deze winter schaars worden. De kans op een redelijke bonus voor de opslagkosten zijn aanwezig."

Of registreer je om te kunnen reageren.