Home

Achtergrond 142 x bekeken

'Uitvoeringsproblemen met PvdA-korting erfenis'

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) vindt een PvdA-plan om lagere inkomens met een erfenis een korting te geven sympathiek, maar hij ziet nogal wat uitvoeringsproblemen.

Tijdens een debat over vereenvoudiging van de successiebelasting stelde de PvdA gisteren voor om 1000 euro korting te geven aan mensen die een erfenis krijgen en daarover belasting moeten betalen, maar verder geen eigen vermogen hebben. Op die manier hoopt de partij vooral lage- en middeninkomens tegemoet te komen.

Volgens De Jager zou de fiscale korting voor iedereen moeten gelden of afhankelijk moeten zijn van de hoogte van de erfenis. Zo zou iedereen meer kunnen overhouden van een kleinere erfenis.

De Kamer boog zich gisteren urenlang over de voorgestelde lagere tarieven in de successiebelasting en vereenvoudiging van het stelstel. De plannen moeten betaald worden door geld op te sporen dat door Nederlanders is weggesluisd naar belastingparadijzen. Er is voldoende steun voor de plannen. Het debat gaat naar verwachting later deze week verder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.