Home

Achtergrond 159 x bekeken

Tevredenheid na formatiegesprekken Duitsland

De christendemocratische CDU/CSU en de liberale FDP hebben in de vroege uurtjes van vandaag hun tevredenheid geuit over de vorderingen tijdens de eerste formatiegesprekken voor een nieuwe coalitieregering in Duitsland.

Na de bijeenkomst lieten vertegenwoordigers van de partijen weten dat alle thema's aan bod waren gekomen, zodat tien werkgroepen dinsdag aan de slag kunnen gaan om consensus te zoeken op de verscheidene onderwerpen. De werkgroepen hebben tot 16 oktober de tijd tot er een eerste balans wordt opgemaakt.

"We hebben in goede sfeer samengewerkt en we hebben een mooie dag gehad'', zei FDP-leider Guido Westerwelle na afloop. Jürge Rütthers, premier van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, verzekerde dat de onderhandelingen flink zijn opgeschoten.

De formatieonderhandelingen worden gehouden in de 'ambassade' van Noord-Rijnland-Westfalen in Berlijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.