Home

Achtergrond 190 x bekeken

Speelgoedfabrikant Hasbro ziet winst stijgen

Speelgoedproducent Hasbro, bekend van onder meer Monopoly, Star Wars en Transformers, heeft in het derde kwartaal de winst zien stijgen.

Hasbro verkocht meer speelgoed dat is gebaseerd op bioscoopfilms, zo werd maandag bekendgemaakt. De nettowinst steeg tot 150,4 miljoen dollar van 138,2 miljoen dollar een jaar eerder. Hasbro profiteerde vooral van een goede verkoop van speelgoed op basis van de zomerfilms 'Transformers: Revenge of the Fallen' en 'G.I. Joe: The Rise of Cobra'.

De totale omzet ging wel licht omlaag, met 2 procent tot 1,28 miljard dollar. Vorige week maakte marktleider Mattel, bekend van Barbie en Hot Wheels, lagere winst- en omzetcijfers over het derde kwartaal bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.