Home

Achtergrond 197 x bekeken

'Spaarders kunnen DSB redden'

Als de spaarders van de DSB Bank een deel van hun spaargeld omzetten in aandelenkapitaal kunnen ze daarmee de in nood verkerende bank redden.

De spaarders zouden gezamenlijk 70 miljoen euro moeten opbrengen en DSB-voorman Dirk Scheringa in zijn eentje nog eens 70 miljoen. Hiermee krijgt de bank 140 miljoen euro extra eigen vermogen.

Dat is de kern van het tot nu geheimzinnige plan B waarover Jelle Hendrickx van het Steunfonds Probleemhypotheken zaterdag repte. Initiatiefnemer van dit nieuwe reddingsplan is financieel deskundige Adriaan Dorrepaal. Deze deed zaterdagavond zijn plan uit de doeken in het tv-programma Nova.
Hendrickx zei in Nova dat hij de DSB-gedupeerden die bij zijn steunfonds zijn aangesloten gaat adviseren mee te werken met het plan van Dorrepaal. In de uitzending was te zien hoe de Noord-Hollandse financieel deskundige Dorrepaal met Scheringa belde om zijn idee te lanceren. Scheringa stond er positief tegenover. "Hij staat er achter'', aldus Dorrepaal.

De baas en naamgever van DSB onderhandelt dit weekeinde met een Amerikaans opkoopfonds om zijn bank van het faillissement te redden. Het zou gaan om Lone Star Funds.

Hendrickx zei in Nova dat hij de gedupeerden die zich hebben verenigd in de stichting Lakemanleed heeft benaderd om zich bij hem aan te sluiten om samen op te trekken tegen de DSB. Lakemanleed is opgericht door mensen die vinden dat econoom Pieter Lakeman het dreigende faillissement van de bank heeft veroorzaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.