Home

Achtergrond 159 x bekeken

Skånemejerier voorziet recordwinst

Het Zweedse zuivelconcern Skånemejerier verhoogt de melkprijs met terugwerkende kracht per 1 september met 1 cent per kilo.

Dit gebeurt na een door het bestuur als buitengewoon bevredigend betitelde eerste acht maanden van dit jaar.

Skånemejerier zag het resultaat toenemen naar 3,7 miljoen euro. Voor het jaar als geheel verwachten de Zweden een recordwinst van 8 miljoen euro. Het concern profiteert vooral van de versterking van zijn warenmerk op zowel de Zweedse als Deense markt.

Eerder al besloot Skånemejerier om de zomertoeslag van 2 cent per kilo ook in de resterende maanden van 2009 uit te betalen.Per 1 januari volgend jaar stappen voorts negentien Arla-leveranciers over naar het concern in Malmö.

Of registreer je om te kunnen reageren.