Home

Achtergrond 369 x bekeken

Regen houdt rooien niet tegen

Twee medewerkers van loonbedrijf De Waard rooien de suikerbieten van een boer aan de Alikruikweg in Biddinghuizen.

Door de regen zijn ze eerst begonnen met rooien op de zavelige grond. De kleigrond laten ze zitten tot het weer iets opknapt, zegt Cor de Waard. “De opbrengsten zijn goed, 100 ton per hectare verbaast mij niet meer. De suikerpercentages varieren van 17 tot 18 procent en zijn bovengemiddeld.” Door de regen moeten boeren iets meer moeite doen om de bieten te reinigen. Hierdoor wordt de kans op beschadigingen groter, hoewel dat volgens de loonwerker niet noemenswaardig is. Foto AxiPress

Een paar hazen kiezen een veilig heenkomen als een loonwerker nadert met zijn grote maaicombinatie. Het zijn nu nog even drukke dagen voor de grasdrogerij in het Groningse Oostwold. Veel boeren willen de grasmat kort de winter in laten gaan en kiezen er gezien de weersomstandigheden voor om het gras naar de drogerij te brengen. Ook de rest van het jaar had de drogerij overigens volop werk. Vooral met het drogen van luzerne. Per 1 september was de omzet al 13 procent hoger dan vorig jaar. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.