Home

Achtergrond 196 x bekeken 3 reacties

Rechter kent Sachsenmilch schadevergoeding toe

De Duitse melkverwerker Sachsenmilch heeft recht op vergoeding van de schade die het bedrijf heeft geleden als gevolg van de blokkadeacties met trekkers bij de fabriek in Leppersdorf bij Dresden vorig jaar in mei.

Dat heeft de rechter in het Saksische Bautzen vastgesteld. De aan- en afvoer bij Sachsenmilch lag door de blokkade drie dagen plat. Het bedrijf – onderdeel van de zuivelgroep Müller Milch – heeft op grond daarvan een kleine 700.000 euro vergoeding van de melkveehoudersbond Bundesverband Deutscher Milchviehalter (BDM), een aantal individuele boeren en de regionale boerenbond Landesbauernverband Brandenburg geëist.

De rechter stelt echter, ongeacht het principiële recht op het bedrag, voor dat de partijen tot een schikking komen. Sachsenmilch zou in ruil voor een verklaring van de BDM dat het de actie niet zal herhalen, genoegen kunnen met 10 procent van het bedrag.

Melkverwerker Sachsenmilch heeft zich bereid verklaard genoegen te willen nemen met 50 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Willem, we gaan gewoon moeilijke tijden tegemoet!!!... Vrije markt of Gereguleerde markt, het zal in beide gevallen pijn doen. De EMB is nog onderweg, hopelijk bereiken zij wat bij de Zuivelaars en de Super's

 • no-profile-image

  Willem

  Het is de heer Slingerland misschien niet ontgaan dat er recentelijk enige acties geweest zijn. Dat ondanks de acties nu de prijs niet boven de 24 cent uitkomt is misschien wel gevolg van het feit dat teveel boeren zelfs niet reageren als de melk nog goedkoper is. De enkeling die reageert, ook voor de anderen, krijgt dan de straf op zijn dak.
  Het is veel beter om stil thuis te zitten, tegen de klippen op te melken en hopen dat de storm over gaat, terwijl anderen zich de zakken vullen met de handel met uw melk, is het niet ?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Het gaat hier om Recht en Onrecht. Ook bij Demonstratie's moeten bepaalde om gangsvormen in acht genomen worden. Wat nog pikanter is, dat ruim een jaar geleden de melkprijs boven de 30 cent per liter was. Nu slechts 24 cent en minimaal protest. Demonstreren is ook uit de Mode. Bijzondere ontwikkelingen zijn gaande,die ik nog niet onder een noemer krijg!!!...

Of registreer je om te kunnen reageren.