Home

Achtergrond 150 x bekeken 2 reacties

PvdA: korting lagere inkomens na erfenis

De PvdA wil mensen die een erfenis krijgen en verder geen eigen vermogen hebben, een korting geven van 1.000 euro op de erfenisbelasting.

Op die manier hoopt de partij vooral lage- en middeninkomens tegemoet te komen die verder geen vermogen hebben waarover ze belasting moeten betalen maar die wel van bijvoorbeeld een overleden familielid een flink bedrag kunnen erven.

Het PvdA-Tweede Kamerlid Mei Li Vos zal het voorstel maandag doen als het parlement de plannen van staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) bespreekt voor lagere tarieven in de successiebelasting en vereenvoudiging van het stelstel. De plannen moeten betaald worden door geld op te sporen dat door Nederlanders is weggesluisd naar belastingparadijzen.

Coalitiepartij PvdA bepleitte eerder dat rijken na een erfenis zwaarder belast zouden worden dan lagere inkomens, maar vooralsnog blijken voorstellen daarvoor onuitvoerbaar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  rijken hebben vaak ook veel meer belasting betaald dan armen.
  Trouwens over de erfenis is al vaak een keer belasting betaald en na overlijden moet er weer belasting over geheven worden. In mijn ogen klopt dit niet.

 • no-profile-image

  gert

  Goedkope afleidingsmanoeuvre van de PvdA van de werkelijke problemen

Of registreer je om te kunnen reageren.