Home

Achtergrond 218 x bekeken 2 reacties

Provincie teleurgesteld over besluit Hedwigepolder

Het wachten is nog op de persconferentie van minister-president Jan Peter Balkenende, maar de provincie Zeeland heeft al laten weten teleurgesteld te zijn over het kabinetsbesluit de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder onder water te zetten.

Het kabinet zou dit besluit genomen hebben om tegemoet te komen aan de afgesproken natuurcompensatie als antwoord op het verder verdiepen van de Westerschelde.

In Zeeland is daarover grote beroering ontstaan. Een woordvoerder van de provincie heeft alle betrokkenen in Zeeland inmiddels geïnformeerd over het nog niet officieel bekendgemaakte besluit. Hij laat na overleg met gedeputeerde Piet Hamelink weten geen mogelijkheden te zien het besluit aan te vechten. "Het kabinet is niet over één nacht ijs gegaan'', aldus de woordvoerder.

Lees ook: Kabinet beslist over ontpolderen Hedwigepolder

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Kun je nagaan hoe goed de milieulobby is vertegenwoordigd in de Raad van State,en wat de gevolgen zijn !!!Allemaal expolitici met geitenwollensokken die daar nog een poosje hun tijd moeten uitzitten

 • no-profile-image

  boerke

  Als er ooit een voedselcrisis komt, lijkt het mij goed dat deze kabinetsleden met hun korte visie als eerste niks te eten krijgen.
  De milieubelangen zijn te ver doorgeschoten en helaas een bron van inkomsten voor heel veel stichtingsbestuurders en andere groene rakkers die zo makkelijk een semi overheid vormen op kosten van de samenleving. Hun kosten zijn gigantisch
  en opbrengst negatief!

Of registreer je om te kunnen reageren.