Home

Achtergrond 317 x bekeken 13 reacties

Plan: nieuwe melkveestallen in 2012 emissie-arm

Vanaf 2012 mogen alleen nog emissie-arme melkveestallen worden gebouwd.

Dat staat in de jongste conceptversie van het ammoniakactieplan van VROM. Melkveehouders ontkomen niet aan de verplichting emissie-arm te bouwen. In 2011 wordt bepaald hoe de nieuwe emissie-arme stallen vanaf 2012 worden "uitgerold’’.

Dat staat in de jongste en nog vertrouwelijke versie van het ammoniak-actieplan waarover Boerderij beschikt. In dat plan werken ambtenaren van het ministerie van VROM uit hoe de veesectoren de ammoniak-uitstoot moeten beperken. Ze werken daarin samen met de agrarische vakbonden NMV, NVV en NVP en LTO. Dat plan heeft grote vertraging opgelopen; minister Cramer had eerder toegezegd dat het er afgelopen juli zou zijn.

In het concept-plan wordt wel onderkend dat de beschikbaarheid en erkenning van emissie-arme melkveestallen nog een knelpunt is. Ook staat er in dat de voortdurende onzekerheid over ontwikkelingsmogelijkheden bij Natura2000-gebieden roet in het eten kan gooien.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hup aan

  moet natuurlijk flutclub zijn haha maar ja alles is ook vout bij dit cluppie

 • no-profile-image

  jan

  ZLTO bedankt weer. De overige bonden waren niet uitgenodigd!

 • no-profile-image

  Gerrie

  Wat een flauwekul weer. Dus geen koeien meer in de wei. Wordt eens tijd dat ze VROM gaan opdoeken. Die zien door hun eigen regelgeving het bos niet meer. Gelukkig lopen ze zelf momenteel ook lekker vast. Dus succes ermee.

 • no-profile-image

  paul

  dat wordt dan geen koeien meer in de wei...

 • no-profile-image

  Hans

  Jan R. Dan heb ik me toch vergist in de bonden. Als ze niet aanwezig mogen zijn dan gaan ze gewoon niet? Hoe moeilijk kan het zijn om dan zelf een overleg te organiseren met VROM?

 • no-profile-image

  T. ammoniak

  Het hele ammoniakverhaal is al lang achterhaald. Zonder ammoniak in de lucht hadden we pas echt een probleem gehad. De NMV geeft op dit punt geen millimeter toe denk ik.

 • no-profile-image

  hup aan

  Hans en Jan, het zat zo in elkaar.... Iedereen was uitgenodigd ook de lto. maar de lto is niet komen opdagen omdat de vakbonden er ook waren. Zeer vreemde houding van lto en bewijst maar weer eens hoe zij opkomen voor hun leden, niet dus. Lto had door dat als de vakbonden er ook waren dat zij de varkenshouderij niet konden inzetten als wisselgeld voor de melkveehouderij en dat is natuurlijk de manier waarop lto werkt : de intensieve sector weggeven zodat de melkveehouderij weer vrij blijf van extra eisen. Oja anne (blijkbaar het enigste lid van lto die nog vertrouwen heeft in deze vlutclub) wat jij zegt is totale onzin, tuurlijk waren er meningsverschillen maar allebei de vakbonden waren er tenminste , integenslelling tot jou clubje ongeregeld en bonustrekkende bobos

 • no-profile-image

  vee

  Eindelijk laten ze niet alleen de intensieve veehouderij opdraaien voor het beperken van ammoniak emissie.

 • no-profile-image

  w

  dan maar een stal met dichte vloer bouwen, silo erbij en klaar is kees!!

 • no-profile-image

  jan

  Beste Hans,
  Helaas klopt de berichtgeving niet, dat is het statement wat ik wil maken! De overige bonden móchten niet aanwezig zijn bij het overleg van ZLTO.

 • no-profile-image

  Hans

  @ Jan R. Hou eens op met die onzin. Er staat toch in het bericht dat alle bonden hebben meegewerkt :-(
  Wel vreemd dat een concept-versie ook al nieuws is...

 • no-profile-image

  een bange

  De zoveelste aanval op de kleine boer. Alle middelen worden aangegrepen om de kleintjes op te doeken.

 • no-profile-image

  anne

  Volgens mij is de NMV zelf uitgestapt en praten ze niet meer mee. Overigens waren NMV en NVV het hartgrondig met elkaar oneens heb ik me laten vertellen, waardoor de politiek van hun vrij spel krijgt.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.