Home

Achtergrond 475 x bekeken

Passagiers moeten naar wc voor vertrek vlucht

De Japanse luchtvaartmaatschappij ANA wil dat de passagiers voordat ze aan boord van het vliegtuig gaan, naar de wc gaan.

Op die manier zijn de passagiers minder zwaar en wordt er dus minder brandstof verbruikt, concludeert het bedrijf. Alle binnenlandse vluchten en de trips van Tokio naar Singapore moeten zich een maand lang aan de nieuwe regels houden.

Als de helft van de passagiers voorafgaand aan hun vlucht naar het toilet zou gaan, scheelt dat qua uitstoot per maand 4,2 ton koolmonoxide. Goed voor het milieu, stelt het bedrijf. ANA zal ook papieren bekertjes gaan recyclen en eetstokjes van 'goed' hout gaan gebruiken.

ANA is niet de enige luchtvaartmaatschappij die maatregelen neemt. Op sommige vluchten zijn de magazines in het vliegtuig dunner en dus lichter. Het bestek, het servies en de trolleys die de stewardessen gebruiken, zijn door een aantal maatschappijen ook minder zwaar gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.