Home

Achtergrond 171 x bekeken

PT wil 70 mille voor duurzaamheidskeurmerk

Het Productschap Tuinbouw is van plan ruim 70 mille uit te trekken voor de ontwikkeling van een milieukeurmerk voor duurzaam geteelde glasgroente.

De sectorcommissie groenten en fruit van het PT buigt zich volgende week over een voorstel daarover.

Het milieukeur borduurt voort op het Weet wat je eet-logo, waarbij vooral gelet is op lichthinder en het gebruik van middelen. In het uitgebreide keurmerk is het de bedoeling ook te letten op de milieukwaliteit in het algemeen (lucht, water, bodem) en de beperking van afval. Daarnaast maken landschap en voedselkwaliteit deel uit van de beoordelingscriteria.

Stichting Milieukeur investeert zelf bijna 105.000 euro in het keurmerk. Plan is eind volgend jaar een certificeringsschema klaar te hebben. Als glastuinders het certificaat willen, zullen ze daar een bedrag per hectare voor moeten betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.