Home

Achtergrond 226 x bekeken

Overnamestrijd rond Super de Boer gestart

De overnamestrijd om supermarktbedrijf Super de Boer (SdB) is gestart.

De onderneming maakte vandaag bekend dat Sperwer, bekend van Plus en Spar, een bod wil doen van 4,50 euro per aandeel. Dat zou neerkomen op ruim 514 miljoen euro, hoger dan het voorgenomen bod van concurrent Jumbo van 480 miljoen euro.

Jumbo en Schuitema, de organisatie achter de C1000-supermarkten, maakten vrijwel gelijktijdig vandaag bekend een overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van SdB-winkels en het vormen van een gezamenlijke inkooporganisatie.

Schuitema krijgt tachtig SdB-filialen van Jumbo als het bod slaagt. Financiële details maakten de bedrijven niet bekend. Het vormen van de inkooporganisatie gaat ook door als de overnamestrijd niet in het voordeel van Jumbo en Schuitema wordt beslecht en Sperwer er met SdB vandoor gaat.

Schuitema liet meteen weten af te zien van een rivaliserend bod. Een bron rond het proces zei dat het concern aanvankelijk samen met Sperwer optrok om SdB over te nemen. Schuitema zou er onder meer van hebben af gezien omdat het bod van Jumbo al erg hoog is.

De Franse grootaandeelhouder Casino, die 57 procent van Super de Boer in handen heeft, schaarde zich al achter het bod van Jumbo. Het Brabantse supermarktconcern praat nu exclusief met de grootaandeelhouder over de voorgenomen overname en is al bezig met het boekenonderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.