Home

Achtergrond 209 x bekeken

Opnieuw minder water door Rijn

De afvoer van water door de Rijn is opnieuw afgenomen.

Normaal stroomt er bij Lobith tussen de 1.650 en 2.000 kubieke water per seconde ons land binnen. Nu is dat gedaald tot 890 kubieke meter. Volgens Rijkswaterstaat is dit de laagste afvoer sinds 2003 toen in de warme zomer nog maar 790 kubieke meter per seconde door de Rijn stroomde.

Hoewel het in Nederland de komende dagen gaat regenen, zal het in het stroomgebied van de Rijn tot het einde van de volgende week vrijwel droog blijven. Hierdoor neemt de afvoer nog iets verder af tot naar verwachting 850 tot 870 kubieke meter per seconde, verwacht Rijkswaterstaat.

Problemen met de vraag naar water doen zich niet voor. De vraag naar water is in deze tijd van het jaar gering en de landbouw heeft ook minder nodig. Op sommige plaatsen kunnen de waterschappen die van rivierwater afhankelijk zijn, door de lage rivierstand geen water meer inlaten. Ze hebben pompen ingezet.

Het scheepvaartverkeer heeft te maken met smallere vaargeulen en beperkte diepgang. Op de IJssel is een inhaalverbod ingesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.