Home

Achtergrond 187 x bekeken

Nieuw soort Pterosauriër ontdekt

Chinese en Britse paleontologen hebben een nieuw soort Pterosauriër ontdekt, een uitgestorven vliegende reptiel.

Ze hebben de dieren die ongeveer 160 miljoen jaar geleden leefden, Darwinopterus modularis genoemd, ter ere van de Britse bioloog Charles Darwin (1809-1882). Dat bericht het Franse persbureau AFP.

De groep van vijf onderzoekers ontdekte eerder dit jaar twintig fossielen in het noordoosten van China. De Darwinopterus lijkt een tussenvorm te zijn tussen primitieve Pterosauriërs met een lange staart en hun afstammelingen. Dat waren meer ontwikkelde vliegers met een korte staart, die soms enorm groot werden. De dieren zouden hebben geleefd rond de grens tussen de midden- en late Jura periodes. De Darwinopterus leefde ongeveer tien miljoen jaar eerder dan de allereerste vogel, de Archaeopteryx.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.