Home

Achtergrond 206 x bekeken

Najaarsnarcis biedt mogelijkheden voor voorjaar

De groene, heel fijnbloemige Narcissus viridiflorus is een product dat weinig voorkomt.

Een 'must have' dus voor liefhebbers. Het is een echte herfstbloeier die evenwel goede diensten bewijst aan de veredeling voor het ontwikkelen van nieuwe, groen getinte, voorjaarsbloeiende narcissen. Cees Breed showt dit product in de keuringszaal en wijst op het gegeven dat het oorspronkelijk uit Marokko afkomstige soort ook heerlijk ruikt.

Breed showt tevens enkele potten met flink uit de kluiten gegroeide Oxalis. Prachtige planten met heel veel bloemen. Daaronder de grote purperen Oxalis bowiei, de boterbloemen gele Oxalis melanosticta 'Kim Aslet' en de goudgele Oxalis lobata. Ook de potten met Nerine die Breed deze week naar de keuring bracht mogen er zijn. Stevige planten, een flink gewas en volop (lang bloeiende) bloemen. Prachtig zijn de bijna rode bloemen van Nerine 'Lady Kane' en groot de bloemen van Nerine bowdenii en 'Zeal Giant'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.