Home

Achtergrond 187 x bekeken

Mozaïekbeheer weidevogels slaat aan in Noorden

Het mozaïekbeheer voor weidevogels slaat aan in de drie noordelijke provincies.

De populaties van de vier belangrijkste weidevogelsoorten blijven gemiddeld genomen stabiel in de gebieden met graslandmozaïekbeheer. Daarbij wordt later gemaaid en beweid.

Het aantal grutto’s, tureluurs en scholeksters blijft nagenoeg gelijk, terwijl het aantal kievieten per jaar groeit met 4 procent. In gebieden zonder mozaïekbeheer neemt de stand van deze vier soorten ieder jaar met gemiddeld 4 tot 8 procent af.

Dit blijkt uit de rapportage 'Weidevogelmozaïekbeheer Noord Nederland Resultaten 2009'. In deze rapportage tonen acht agrarische natuurverenigingen, leden van BoerenNatuur, de resultaten van het weidevogelbeheer.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.