Home

Achtergrond 217 x bekeken

'Monitoren acties door PT werkt prijsopdrijvend'

Het monitoren van supermarktacties en prijzen door het Productschap Tuinbouw heeft een prijsopdrijvend effect.

Dat stelt Paul van der Woude van het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel. "Als iedereen weet wat de concurrent doet, kun je er vergif op innemen dat de prijs juist neerwaarts wordt bijgesteld. Op lange termijn krijg je het effect dat de prijs naar het laagste punt gaat."

Van der Woude sprak tijdens een commissievergadering van het Productschap. Van der Woude noemt het onverteerbaar dat het PT 986.000 euro voor marktonderzoek wil uittrekken, waar prijsmonitoring onderdeel van is. "Dat is publiek geld terwijl het verkrijgen van marktinzicht iets van bedrijven zelf zou moeten zijn."

Van der Woude stond alleen met zijn kritiek, al wordt over de 986.000 euro pas later beslist.

Of registreer je om te kunnen reageren.