Home

Achtergrond 228 x bekeken

Minder winst en omzet voor Bayer

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer heeft de winst en omzet in het derde kwartaal scherp zien dalen door de gevolgen van de recessie. Desondanks handhaaft het concern zijn verwachtingen voor heel 2009.

De nettowinst van de producent van aspirine daalde in het derde kwartaal met 10,1 procent tot 249 miljoen euro. De omzet nam af met 7 procent tot 7,39 miljard euro, meldde Bayer dinsdag.


,,We verwachten dit jaar nog steeds een omzet te behalen van tussen de 31 en 32 miljard euro'', aldus Bayer-topman Werner Wenning. Vorig jaar boekte de onderneming een omzet van 32,9 miljard euro.


De gezondheidszorgdivisie wist de economische neergang goed te weerstaan. Dit onderdeel behaalde een omzet van 3,94 miljard euro, een stijging van 3,5 procent. Vooral het kankermedicijn Nexavar en Aspirin Cardio, een medicijn tegen hart en vaatziekten, werden goed verkocht. De divisie voor landbouwchemicaliën CropScience presteerde het slechtst met een omzetdaling van 8,7 procent tot 1,14 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.