Home

Achtergrond 158 x bekeken

Minder automobilisten met slecht licht

Het aantal automobilisten dat met slecht afgesteld licht rijdt, is gehalveerd.

Dat stelt de ANWB voorafgaand aan de campagne Goed Licht Beter Zicht, die zaterdag van start gaat. In 2008 reden drie op de tien auto's met slecht afgesteld licht. Dit jaar gaat nog maar één op de zes automobilisten slecht verlicht de weg op. Tijdens de campagne controleert de politie extra streng op autoverlichting.

Een kapot achterlicht kan een boete opleveren van 90 euro. Aan de controles doen alle politiekorpsen van Nederland mee. Tijdens de campagne kunnen automobilisten hun verlichting gratis laten controleren bij BOVAG-autobedrijven en de Wegenwacht.

De campagne loopt tot 30 november.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.