Home

Achtergrond 185 x bekeken

Minder Argentijns rundvlees

Uruguy wordt een nog belangrijke speler op de rundvleesmarkt. Concurrent Brazilië kwakkelt doordat het land nog steeds niet aan EU-traceringseisen kan voldoen. Maar ook die andere grote speler, Argentinië, verliest marktaandeel.

Het Amerikaanse ministerie verwacht dat de Argentijnse rundvleesexport in 2010 met een derde afneemt tot 390.000 ton.

Een kleinere veestapel, aanhoudende droogte en een overheid die snel exportbeperkingen oplegt, gaan Argentinië parten spelen. De Argentijnse rundvleesindustrie vreest zelfs dat er vlees geïmporteerd moet worden. Al verwacht het Amerikaanse ministerie niet dat het zover gaat komen.

Hoe dan ook: voor Uruguyaans rundvlees wordt de loper uitgerold.

prognose:

Uruguay profiteert

Of registreer je om te kunnen reageren.