Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

Meer vrouwen door borstkanker overleden

Het aantal vrouwen dat overlijdt aan de gevolgen van borstkanker neemt toe.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vorig jaar stierven er 3327 vrouwen aan de ziekte, 5 procent meer dan in 2007. Bij vrouwen tussen de 35 en 50 jaar oud is het de meest voorkomende doodsoorzaak.

In Nederland sterven verhoudingsgewijs veel vrouwen aan borstkanker, vergeleken met andere Europese landen. Alleen in Denemarken, Ierland en IJsland is het percentage vrouwen dat eraan overlijdt hoger. Nederland staat volgens het CBS onder meer zo hoog omdat vrouwen op relatief hoge leeftijd hun eerste kind krijgen en omdat ze weinig borstvoeding geven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerin ut friesland

    laten ze ons ook een borst onderzoek doen dan alleen boven de 50 of hangen ze bij ons dan nog te weinig

Of registreer je om te kunnen reageren.