Home

Achtergrond 227 x bekeken

Meer omzet voor Ahold

Supermarktconcern Ahold heeft in het derde kwartaal 4,3 procent meer omzet geboekt.

Dat maakte Ahold, eigenaar van onder meer Albert Heijn, Etos en Gall&Gall, vandaag bekend.

De omzet ging van 5,8 miljard euro naar 6,04 miljard euro. Analisten gingen uit van een omzet van 6,08 miljard euro.

De omzetgroei werd wel gedrukt door prijsverlagingen en consumenten die goedkopere producten kopen, vooral in de Verenigde Staten. Aanhoudende prijsacties hadden in met name de VS hun weerslag op de omzet, aldus Ahold in een toelichting.

De Nederlandse Supermarktketen Albert Heijn boekte een omzetstijging van 5,4 procent, minder dan analisten hadden gedacht. Zonder rekening te houden met winkelketens als Etos en Gall&Gall, die onder de Albert Heijn Groep in Nederland vallen, ging de omzet met 4,9 procent omhoog.

In de Verenigde Staten, waar Ahold ruim de helft van zijn omzet behaalt, steeg de omzet met 5,2 procent. In dollars kwam de omzetgroei, op 1,9 procent, boven de verwachting van analisten uit.

Bij de Tsjechische ketens Albert en Hypernova liep de omzet met 8 procent fors terug. Dat was wel in lijn met de verwachting. In april dit jaar nam Ahold de activiteiten op de schop. De twee ketens worden samengevoegd onder de vlag van Albert. In totaal zullen 21 slechtrenderende vestigingen van de ruim driehonderd worden afgestoten.

De zogeheten identieke omzet, de omzet op basis van hetzelfde aantal winkels, ging in de Verenigde Staten bij onderdeel Stop&Shop omhoog. Het eveneens Amerikaanse onderdeel Giant-Carlisle zag dit omzetcijfer dalen. Ook in Nederland en Tsjechië daalde de identieke omzet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.