Home

Achtergrond 336 x bekeken

Macht aan lelies in keuringszaal

Dankzij inzendingen die in de loop van vorige week naar de keuringszaal werden gebracht, kan de bezoeker van de keuring genieten van een macht aan lelies in alle mogelijke vormen en kleuren.

Het is met name World Breeding die met een prachtige collectie aanwezig is. Met daaronder de roze/witte Lilium 'Pinn Up' (foto). Een mooi gevormde forse bloem, prima knopstand en een stevig gewas. Fel rood is Lilium 'Empire', zachtgeel L. 'Barruta', mooi de knopstand van de witte L. 'Hypnose' en fel oranje L.'Massimo'. Prachtig van stand is de roze L. longiflorum 'Bell Song' van West End Bulbs die ook de fraaie, oranje L. 'Montego' naar de keuring bracht.

Genoemde cultivars zijn slechts een greep uit hetgeen wordt getoond en nog de gehele week is te bezichtigen. Dan kan tevens bekeken worden hoe het sortiment Astilbe dat de combinatie Wijnhout-Koomen naar de keuring bracht zich ontwikkelt. Zoals de witte Astilbe 'Diamonds and Pearls', de bijna rode A. 'Heart and Soul' en de witte A. 'Milk and Honey'. Dames en Beelen toont ter opluistering een grote knol van de gele Chasmanthe floribuna.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.