Home

Achtergrond 172 x bekeken

'Kleine bouwprojecten steeds interessanter'

Het particulier opdrachtgeverschap wordt steeds interessanter voor architecten en bouwbedrijven.

Dat liet de Almeerse wethouder Adri Duivesteijn maandag weten naar aanleiding van de grote belangstelling, zaterdag, voor het project 'IkbouwbetaalbaarinAlmere' (IbbA).

Zo'n 250 belangstellenden hebben zich aangemeld voor de 105 nieuwe kavels van het project IbbA, die tijdens de informatiemarkt in de verkoop werden gebracht. Via de website hebben nog eens achthonderd mensen aangegeven interesse te hebben. Tot 1 december kunnen mensen met een bruto jaarinkomen tussen de 22.000 en 36.500 euro zich inschrijven, om tegen gunstige voorwaarden hun eigen huis te bouwen.

Duivesteijn ziet de economische crisis als oorzaak voor de veranderde belangstelling. "Waar de grote schaal in het verleden allesbepalend was, gaat het nu om een veelvoud van kleinschalige initiatieven. Voor de koper is deze crisistijd profijtelijk: het aanbod is groter en ruimer dan vóór de economische en financiële teruggang.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.