Home

Achtergrond 162 x bekeken

Kinderen met overgewicht willen geen operatie

Kinderen die aan obesitas lijden, willen niet geopereerd worden om van hun overgewicht af te komen.

Ze zien maagbanden als vals spelen en zeggen dat ze weinig hulp krijgen op school bij hun gewichtsproblemen. Dat blijkt uit onderzoek van een programma voor gewichtsbegeleiding in het Britse Leeds, berichtte de BBC maandag.

Slechts 29 procent van de kinderen zag het overmatig eten van junk food als oorzaak van hun probleem. Volgens de meerderheid moesten ze vooral kleinere porties leren eten. Ruim twee derde vond een operatie gevaarlijk en 61 procent dacht dat er gemakkelijkere manieren zijn om gewicht te verliezen.

Volgens hoofdonderzoeker Paul Gateley zijn honderd kinderen tot de leeftijd van zeventien jaar ondervraagd. De hoogleraar stelt dat het de eerste keer is dat de meningen van kinderen zelf over overgewicht waren onderzocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.