Home

Achtergrond 611 x bekeken

Kerstbomen steken in zomerse sferen

Het komt niet vaak voor dat kerstbomen de grond uitgaan bij een zomers zonnetje.

Maar bij De Buurte Kwekerijen in Oene is al begonnen met het steken van kerstbomen. Het is de eerst serie, vertelt Gerrit Tessemaker van de kwekerij. "We leveren veel aan tuincentra, die zitten al op de kerstbomen te wachten." Ondanks de economische crisis zijn er veel bomen besteld. "Meer dan vorig jaar zelfs, we zitten tegen de 100.000. We zien wel een verschuiving van de duurdere bomen naar de goedkopere. Die zijn populairder." De Buurte is de grootste kerstbomenkwekerij van Nederland. Foto VidiPhoto

Concentratie alom bij de kinderen die aardappelen rooien in het Openlucht Museum in Arnhem. Om kinderen te laten zien hoe het boerenleven er vroeger uitzag, organiseert het museum regelmatig activiteiten zoals hooien. "We vinden het belangrijk dat kinderen weten hoe de voedselproductie werkt", zegt Carolien Berkhof van het Openlucht Museum. "We hebben een eigen akkertje van ongeveer een hectare waar we oude cultuurgewassen op telen. Een deel daarvan hebben we ingeruimd voor de Texla-aardappelen."
Kinderen hebben de hele herfstvakantie de tijd om de aardappels te rooien. Foto Frans Ypma

Jury en publiek beoordelen op de CRV Koe-Expo in Den Bosch een serie roodbonte vaarzen op benen, uier en lichaamsbouw. In totaal maakten gisteren 119 beesten hun opwachting in de ring. Daarnaast zijn 8 dochtergroepen getoond waarbij Delta Fidelity erg hoge ogen wierp. Delta Fidelity drong in augustus in één keer door tot de roodbonttop. Uitzonderlijk is dat Delta Fidelity ook de nummer één is bij de zwartbonten. Volgens CRV Delta bezochten circa 4.500 mensen de Koe-Expo. Foto William Hoogteyling

Veel aardappelen hebben door droogte een hoog onderwatergewicht. Foto Mariska Vermaas

Minister Jacqueline Cramer (Vrom) in gesprek met tuinders Jan en Sjaan Dochterom uit Stompwijk.Foto Henk Bouwman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.