Home

Achtergrond 225 x bekeken

KAVB en LTO Noord bezorgd over Bollenstreek

Brancheorganisatie voor bloembollentelers KAVB en LTO Noord maken zich zorgen over de greenport Bollenstreek.

Aanleiding vormt een rapport van de Grontmij over de vier westelijke greenports, in opdracht van het ministerie van Vrom. De Grontmij oppert daarin dat verplaatsing van de hyacintenteelt mogelijk is en stelt voor hier nader onderzoek naar te doen. Tegelijk suggereert het adviesbureau dat dit het einde zou betekenen van de greenport Bollenstreek.

”Het wekt de indruk dat er een greenport tussenuit moet”, zegt KAVB-bestuurder Martien Zandwijk. "Deze wens is geen nieuws. Het ministerie van Vrom blijft, tegen het kabinetsbeleid in, proberen de Bollenstreek open te breken."

Lees ook: Grontmij ziet greenport Bollenstreek verdwijnen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.