Home

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

'Juist kinderen van 0-4 jaar ook inenten'

Juist kleine kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar moeten ook worden gevacccineerd tegen de Mexicaanse griep.

Daarvoor pleit jeugdarts Marianne Begemann in het blad Medisch Contact van deze week. De arts vindt dat juist jeugdartsen de aangewezen personen zijn om te signaleren of de kinderen gevaar lopen door de griep. Zij begeleiden de kinderen immers intensief via de consultatiebureaus. Zij zouden volgens haar ook degenen moeten zijn die de vaccins daadwerkelijk toedienen.


Juist de baby's en de peuters lopen volgens haar grote kans op de griep. Ze hebben nog weinig weerstand en kunnen besmettelijke ziekten snel oppikken door het intensieve lichaamscontact dat ze hebben met anderen. Volgens de jeugdarts kunnen kinderen de griep ook weer gemakkelijk doorgeven aan hun ouders en bijvoorbeeld grootouders.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gaatze

    Waarom heerst er de vraag wie er geënt moet worden?? Er zijn toch iets van 36 miljoen vacins??

Of registreer je om te kunnen reageren.