Home

Achtergrond 230 x bekeken

Incident Vietnam pijnlijk voor strategie FrieslandCampina

FrieslandCampina legt de productielijn Vivinal GOS binnen de fabriek stil.

Vietnamese media rapporteren al enkele dagen over tenminste 11 kinderen die na consumptie van de melk met allergische reacties kampen. De melk is pas enkele maanden op de markt.

Tevens trekt de zuivelcoöperatie reeds uitgeleverde producten vanwege de onrust uit de schappen terug. Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina betreft het vooral een signaal naar de markt. Het bedrijf gelooft niet dat de melk schadelijk is voor de gezondheid.

Toch doet TNO nog altijd onderzoek terwijl in Vietnamese ziekenhuizen wordt gekeken of en in hoeverre het mogelijk is dat het product wellicht in combinatie met andere voedingsmiddelen schade heeft toegebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.