Home

Achtergrond 186 x bekeken 7 reacties

Hangbuikzwijnen dakloos

Tien hangbuikzwijnen zijn de afgelopen week in Limburg op straat komen te staan.

De Dierenbescherming heeft de beesten opgevangen. "Dit is een ongekend hoog aantal'', zei een woordvoerster van de Dierenbescherming.

De zwijnen hadden om uiteenlopende redenen geen dak meer boven hun hoofd. Een paar van hen waren achtergelaten bij een lege woning. Twee anderen moesten op last van de woningbouwvereniging het huis van hun baasje verlaten.

Jaarlijks komen er honderden hangbuikzwijnen op straat te gaan, maar niet vaak zoveel dieren tegelijk in hetzelfde gebied, lichtte de woordvoerster toe. Veel mensen denken er niet goed bij na als zij een zwijntje aanschaffen. De dieren vragen enorm veel aandacht en behoeven veel zorg. Op het moment dat ze dat niet krijgen, raken ze verveeld en gaan ze de boel vernielen, zegt zij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kok

  @spotvogel, ik ben meer van varkens vergeten dan jij ooit zult weten, en ik weet dat hangbuikzwijnen niet in Nederland thuishoren en zeker niet in de burgerij of erger, in huis.

 • no-profile-image

  Spotvogel

  Ik zal dit maar opvatten als alledaags racisme. Zo'n varkentje is heus niet op eigen kracht naar ons karbonadevretend land gekomen hoor. En a propos: varkens zijn heel intelligente dieren en dat is van koks niet altijd te zeggen. Vooral koks die 'bij het vlees staan' weten vaak nergens anders een draai aan te geven! Hooguit aan een poffertje. Daar kan ik geen pruimenvlaai van bakken.

 • no-profile-image

  Elisabeth

  Helaas, deze biggetjes zijn enkel ge schikt voor honden-en kattenvoer,hopelijk komt er een verbod voor het houden van deze en andere biggen.Een veehouder die een varken wil houden moet een milieuvergunning hebben, wij als veehouders moeten aan alle eisen zoals dierwelzijn en gezondheid voldoen en een burger niet!!??

 • no-profile-image

  kok

  @spotvogel, de pot verwijt de ketel......!

 • no-profile-image

  Gijs Gans

  Die hangbuikzwijnen moet het land uit.Zij horen hier niet. Ze woelen ons gras om. ERUIT

 • no-profile-image

  gijs

  kunnen mooi naar de voedselbank !!!

 • no-profile-image

  kok

  Aan het spit ermee, precies de goede maat.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.