Home

Achtergrond 236 x bekeken

Handen wassen als anderen meekijken

Mensen wassen hun handen vaker met zeep na een bezoek aan het toilet als ze denken dat andere mensen meekijken.

Dat blijkt uit Brits onderzoek, dat vandaag naar buiten is gebracht. De onderzoekers van de London School of Hygiene bekeken 32 dagen lang of en hoe mensen hun handen wasten na een toiletgang bij een tankstation. Daaruit bleek dat 32 procent van de mannen en 64 procent van de vrouwen uit zichzelf hun handen wasten met zeep nadat ze naar het toilet waren geweest.

Als in de toiletruimte borden werden getoond met teksten als 'Gebruikt de persoon naast jou wel zeep?' steeg het percentage mensen dat hun handen wast met zeep aanzienlijk. Volgens de onderzoekers ging het aantal handenwassers met 11 tot 12 procentpunt omhoog. '

Vandaag is het de Dag van het Handenwassen, een initiatief van de VN dat moet zorgen dat meer mensen hun handen kunnen wassen. Handen wassen is het goedkoopste middel in de strijd tegen de verspreiding van veel ziekten, zoals de Mexicaanse griep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.