Home

Achtergrond 317 x bekeken

Geranium bloeit zeer lang

Nu de eerste vorst zich heeft aangekondigd zullen veel buiten bloeiende producten de 'Pijp aan Maarten geven', maar aan de andere kant is er ook nog een flink aantal gewassen dat de eerste kou goed kan doorstaan en pas bij echte vorst het vaantje strijkt.

Geranium is zo’n volhoudertje en kan in de late herfst nog prachtig bloeien, zoals Marco van Noort aan de hand van een prachtige plant Geranium 'Havanna Blue' in de keuringszaal laat zien. Onterecht wordt bij de soortnaam Geranium gedacht aan de vele soorten geraniums die in de tuincentra te koop zijn, want dat is het gewas Pelargonium. Ze zijn daaraan echter wel verwant.

Van Noort showt ook de late bloei van Echinacea in diverse kleuren. Veelomvattend en kwalitatief zeer goed is de inzending Astilbe die de combinatie Wijnhout-Koomen naar de keuring bracht. Een sortiment waar muziek in zit (ook in handelsopzicht) en waarvan de namen de lading dekken. Zoals de witte, ijzersterke Astilbe 'Rock and Roll', de roze A. 'Jump and Jive', de bijna rode A. 'Drum and Bass' en onder andere ook de grote A. 'Milk and Honey'. Ook deze week dus weer volop groei en bloei in de keuringszaal van de KAVB en de uitnodiging om al dat fraais te komen bekijken en te beoordelen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.