Home

Achtergrond 208 x bekeken

Friese plattelandstaxi geen succes

De ov-taxi die drie jaar geleden werd opgezet om Friezen op het platteland te vervoeren op plekken waar geen bus of trein rijdt, wordt te weinig gebruikt.

Er zijn maar achthonderd maandelijkse gebruikers. Dat liet de provincie Friesland donderdag weten. De provincie begon het project in 2007 en hoopte op ongeveer 2400 gebruikers per maand.

Volgens de woordvoerder is het bestaan van de ov-taxi nog niet erg bekend. "Daarom zullen we een campagne gaan houden.'' Een ander probleem is de ontevredenheid van de mensen die met de taxi reizen. "Je moet een uur van tevoren bellen. Dat vinden mensen vervelend.'' Reizigers kunnen de ov-taxi nemen om voor een paar euro naar het dichtstbijzijnde bus- of treinstation te reizen.

Veel Friezen zouden het ook vervelend vinden dat de telefonisten van de taxi geen Fries beheersen. "We hebben ze daar eerder al op aangesproken. Dat gaan we nu nog een keer doen, want het is belangrijk dat ze de taal in ieder geval passief beheersen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.