Home

Achtergrond 283 x bekeken 2 reacties

Frankrijk schiet boeren te hulp

De Franse overheid heeft besloten de agrarische sector financieel te ondersteunen.

President Nicolas Sarkozy liet dinsdag weten dat boeren kunnen rekenen op 650 miljoen euro aan ,,uitzonderlijke hulp'' en nog eens 1 miljard euro aan bankleningen.

"Er is geen sprake van dat Frankrijk zijn landbouwsector in de steek laat'', zo zei Sarkozy in een toespraak in het oosten van Frankrijk over de toekomst van de agrarische sector. Hij verklaarde dat het steunplan "in zijn totaliteit'' eind dit jaar actief wordt.

Boeren lijden al geruime tijd onder de sterk gedaalde prijzen voor hun producten. Gemiddeld is het prijsniveau met 15 procent afgenomen. Dit heeft geleid tot veel onvrede. Vooral melkveehouders hebben al veel actie gevoerd. Geregeld reden zij melk over de weilanden uit of blokkeerden distributiecentra.

Frankrijk is de grootste landbouwproducent van de Europese Unie. De sector biedt er werk aan 770.000 mensen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eu melkveehouder

  Wat doen wij in nederland om gelijke tred te houden met de laagste kostprijs door melkveehouders te bereiken?
  Frankrijk doet dit door een extratje;duitsland doet ook wat;heeft dit kunnen wij als individuele melkveehouders zien gebeuren in nederland.
  Ik zie hier toch een taak voor lto en de nmv om onze nationale steun er ook uit te peuteren anders fietsen die franse en duitse melkveehouders over een paar jaar met zo,n lage kostprijs per liter over ons heen.

 • no-profile-image

  arjan

  zie dit niet als een extraatje, eerder broodnodige hulp aan een sector die als enige sinds de quotering redelijk goed draaide en door absurde europese ideeen van een paar landen waaronder nederland omzeep is geholpen.
  de kostprijs per liter ligt hier niet veel lager als bij jullie, veel minder obbrengst per hectare, meer kosten aan kunstmest, bestrijdingsmiddelen en machines want je zult je land toch moeten bewerken, grotere afstanden voor transport maaaarrr geen mestprobleem dus denk ik sowieso dat er hier toekomst blijft voor de melkveehouderij

Of registreer je om te kunnen reageren.