Home

Achtergrond 487 x bekeken 1 reactie

Fabriek vindt granaten in aardappelen

In een partij aardappelen bij een aardappelverwerker in Ter Apelkanaal (Groningen) hebben medewerkers van de fabriek afgelopen weekend twintig granaten gevonden.

Dat maakte de politie maandag bekend. De vondst werd gedaan in een ruimte waar de aardappels door de verschillende leveranciers worden gestort. Volgens een woordvoerder van de politie is daarom niet bekend waar de granaten vandaan komen. "Onderzoek van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) wees uit dat het waarschijnlijk om zogenaamde oefengranaten uit Duitsland gaat'', aldus de zegsman.

In de fabriek hebben zich geen gevaarlijke situaties voorgedaan. De granaten hoefden niet ter plekke tot ontploffing te worden gebracht en zijn door het EOC afgevoerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    spotvogel

    Ik kende al wel de Granaatappel. Nu dus ook de Granaataardappel. En als oefenende soldaten slordig met nepmunitie om blijven gaan komen er wellicht ook Granaateigenheimers, Granaatbintjes, Granaatbildtstars en Granaatpipo's op de markt! Dan wordt het aardappelbedrijf dus een explosieve handel! Maar dergelijke rotzooi hoort natuurlijk niet op akkers achtergelaten te worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.