Home

Achtergrond 148 x bekeken

Extra geld voor irrigatie in Ethiopië

Nederland is bereid 1,5 tot 2 miljoen euro extra ter beschikking te stellen aan Ethiopië.

Het geld is bedoeld voor irrigatieprojecten die op korte termijn resultaten kunnen opleveren. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking), die nu in Ethiopië is, heeft dat vandaag tegen de NOS-radio gezegd.

Het Oost-Afrikaanse land wordt opnieuw geteisterd door droogte waardoor meer dan 6 miljoen inwoners geen of te weinig voedsel en water krijgen.

Nederland geeft al 10 miljoen euro uit aan irrigatieprojecten in Ethiopië. Met het extra geld kan snel nog meer gedaan worden. Koenders wil maandag nog wel eerst van de Ethiopische regering horen dat het geld op de juiste manier wordt ingezet.

Volgens een woordvoerster van Koenders kan het om eenvoudige projecten gaan. Zo kan met graafmachines bijvoorbeeld een gat in woestijngebied worden gegraven , waardoor het weinige water in ieder geval kan worden opgeslagen. Het gaat er de minister om dat niet steeds pleisters worden geplakt op de noden door steeds voedsel te verstrekken. Het gaat om structurele projecten waardoor de bevolking zelf meer kan doen tegen de omstandigheden, aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.