Home

Achtergrond 140 x bekeken

Emissie-eisen middelgrote stookinstallaties versoepeld

Middelgrote stookinstallaties mogen vanaf 2010 maximaal 100 gram stikstofoxiden (NOx) per gigajoule uitstoten in plaats van de eerder bepaalde 40 gram.

Dat heeft het kabinet na overleg met de sector besloten. Het besluit heeft gevolgen voor de eisen die worden gesteld aan stookinstallaties om in aanmerking te komen voor subsidie voor duurzame energie. Minister Maria van der Hoeven heeft die eisen, vooruitlopend op het besluit, al aangepast met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2008.

Daarnaast worden per 2010 geen emissie-eisen gesteld aan de uitstoot van methaan door biogasmotoren, omdat het vergisten en verstoken van mest milieuvoordeel oplevert doordat zo ook methaanuitstoot wordt vermeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.