Home

Achtergrond 193 x bekeken 2 reacties

Einde geschil Superunie en Cono Beemsterkaas

Cono Kaasmakers en Superunie hebben het geschil over de prijs van Beemsterkaas bijgelegd.

Dit bevestigen beide partijen. Over de precieze inhoud van de nieuwe overeenkomst willen Cono noch Superunie uitspraken doen, maar het heeft er alle schijn van dat Superunie heeft moeten inbinden.

Dit bedrijf heeft sinds afgelopen zomer gesprekken gehad met al haar kaasleveranciers en nieuwe voorwaarden bedongen. Superunie wilde de kaas goedkoper hebben. Met alle partijen kon de inkooporganisatie tot overeenstemming komen over lagere prijzen, behalve met laatste kandidaat Cono.

Het werd voor Superunie met het verlopen van de tijd ook steeds moeilijker om lagere kaasprijzen af te dwingen, want de zuivelmarkt ging de laatste maanden weer steeds verder omhoog.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Kwaliteit wint altijd,zegt een Spreekwoord!,en '' De aanhouder wint''!!!. Daarom is het logisch voor mij dat Cono gewonnen heeft. Bovendien maakt Cono kwaliteitskaas!!!... Als je iets hebt wat andere niet hebben, mag je ook een keer je poot stijf houden!. Wij Melkveehouders produceren melk en de meesten van ons leveren aan de melkveredelaar en wij moeten dan afwachten wat we krijgen. Eenheid is er niet onder de melkproducenten, dus ook geen gezamelijke Vuist op tafel!!!... Wij wachten gewoon af en kijken een beetje naar elkaar. Soms doen wij nog een beetje bekvechten of elkaar van Betweterij betichten. Zo heeft elke melkveehouder zijn eigen Filosofie. De consument klaagt niet, zij zijn tevreden. En de Boer??? Ach de Boer?, hij melkt gewoon voort!!!...

  • no-profile-image

    realist

    Hulde aan de CONO. Ik hoop dat de verkopers van RFC op cursus bij de CONO gaan over hoe te onderhandelen met de retail.

Of registreer je om te kunnen reageren.