Home

Achtergrond 246 x bekeken 12 reacties

Eigenaar Hedwigepolder dreigt met procedure

De eigenaar van de Hedwigepolder, Gery de Cloedt, zal een eventueel besluit van het kabinet om de polder terug te geven aan het water, aanvechten.

Het teruggeven van Cloedts land aan het water zou als compensatie voor de natuur dienen ten opzichte van het uitdiepen van de vooral voor de haven van Antwerpen belangrijke vaarweg.

Volgens De Cloedt is ontpoldering niet nodig en ”disproportioneel als instandhoudingsmaatregel voor natuurbehoud in de Westerschelde.” Volgens de grondeigenaar is Nederland daarbij volgens Europees recht niet verplicht te ontpolderen en is het onder water zetten ”onaanvaardbaar”. Er loopt al een beroepsprocedure van De Cloedt bij de Raad van State tegen de vergunning voor het uitdiepen van de Westerschelde.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  goedzo, laat ze alle hoeken van het gerechtsgebouw zien.

 • no-profile-image

  gert

  Er zitten teveel geitenwollen sokken expolitici in de Raad van State,en dan krijg je dit soort uitspraken,die kant nog wal raken

 • no-profile-image

  Jan

  Hulde voor deze man!
  Hij verdiend alle steun nu de mensen die het in ons land voor het zeggen hebben geheel ontspoord zijn.

 • no-profile-image

  Harm

  In een land wat door de eeuwen heen altijd strijd heeft geleverd tegen het water, zou het bij wet verboden moeten worden om land onder water te zetten.

 • no-profile-image

  jan.pierik@hotmail.com

  Ik stem zelf geen CDA, maar ik vraag me wel af waarom er hier alleen over het CDA wordt gesproken, is dit een stukje wrok van Jan?
  Mensen, reageer nu eens met feiten over feiten. En niet op deze manier.

 • no-profile-image

  Jan

  Ook het CDA mag graag Gods water over Gods akker laten stromen !!

 • no-profile-image

  realist

  De polder moet een uiterwaard worden voor Antwerpen. Bij hoog water kan daar het zeewater naar toe stromen en niet in de stad zelf. Bij uitdieping van de Schelde zal het water sneller en vaker tot kadehoogte komen. De havenbaronnen weten dat heel goed, en proberen op deze manier Antwerpen als havenstad nog op de kaart te houden.
  Met natuur heeft het helemaal niets te maken alleen met geld. Ze maken wel handig gebruik van de groene taliban in Nederland, die op deze manier met open ogen in andermans leugens (en die van hunzelf) gelooft.
  Net zoals in Zimbabwe, alle blanke boeren het land uit. Ze geloven nog steeds dat lanbouw en voedsel onbelangrijk is.

 • no-profile-image

  jan

  @ Balkenende,,Verburg en Verhagen willen toch de Belgen tegemoet komen in hun eis om de Westerschelde uit te diepen,die zijn volgens mij van het CDA

 • no-profile-image

  melkveehouder

  CDA wil iedereen te vriend houden, van de groene lobby als het om de natuur gaat tot de multinationals als het om de liberalisatie van de markt gaat. Daar gaat het bij het CDA goed mis ze moeten een keer durven te kiezen voor hun eigen achterban . En dan bedoel ik niet alleen mooie praatjes als er weer verkiezingen in aantocht zijn!

 • no-profile-image

  Jan

  Zeg Realist, weet je wat pas echt realistisch is?? Laat ze lekker aan zee een haven aanleggen voor de grote schepen. Zoals werkelijk elke grote zeehave ter wereld!

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  compleet gestoord die politici krijg steeds meer afkeer van het cda de partij waar ik al mn hele leven op stem . Ga bij volgende keer eens op andere partij stemmen denk maar eens op wilders spreekt me wel aan die man

 • no-profile-image

  boer in ca

  HEBBEN JULIE wel door dat jullie kabinet beslist over het onder water willen zetten van particuliere grond?

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.