Home

Achtergrond 157 x bekeken

Eén kandidaat voor voorzitterschap senaat

Er heeft zich slechts één kandidaat gemeld voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer.

Alleen CDA-senator René van der Linden wil zijn partijgenote Yvonne Timmerman-Buck opvolgen. Gisteren was al duidelijk dat Van der Linden de nieuwe voorzitter zou worden. Hij was de kandidaat van het CDA en kreeg ook de steun van coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie. Vandaag liet de Eerste Kamer weten dat er geen tegenkandidaten zijn. De aanmeldingstermijn liep rond het middaguur af.

Dinsdag kiezen de senatoren hun nieuwe voorzitter. Timmerman-Buck vertrekt vanwege haar benoeming als lid van de Raad van State. Van der Linden (65) is sinds juni 1999 lid van de Eerste Kamer. Hij was eerder ook staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Tweede Kamerlid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.