Home

Achtergrond 154 x bekeken 5 reacties

EP voorstander van sneller ingrijpen bij zuivel

De landbouwcommissie van het Europees Parlement stemt in met het voorstel om de zuivel op te nemen onder artikel 186 van de gemeenschappelijke markt.

Dat betekent dat de Commissie sneller kan ingrijpen bij verstoring van de zuivelmarkt. Het is een van de maatregelen die landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel heeft voorgesteld om het hoofd te bieden aan de slechte situatie onder melkveehouders. De EU-landbouwministers gingen gisteren al akkoord.

Het voltallige Europees Parlement debatteert vanavond over de maatregelen in de zuivel. Donderdag volgt een stemming.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen boer

  nou Hans kom d'r maar in met een lofzang op Brasil, z'n productieomstandigheden, milieu- en diervriendelijkheid, CO2 neutraliteit, stranden, dames.....Even serieus; waarom is Europa duurder? Valutaverschil, wat meestal een afspiegeling van het welvaartsniveau is. Overal kun je zowel goeie en slechte melk produceren, en aangezien de wereldmarkt meestens poeder- of andere longlifeproducten verhandelt maakt het ook geen donder uit. De door NL boer genoemde kenmerken tellen alleen voor de 'hoogwaardiger' veelal versproducten; en die blijven logischerwijs veel dichter bij huis, zowel in Brasil als NL.

 • no-profile-image

  Hans

  Het voltallige Europees Parlement debatteert vanavond over de maatregelen in de zuivel. Donderdag volgt een stemming. Hebben die lui niets anders te doen???. Nu kiest Europa voor marktwerking en willen ze de markt z'n gang niet laten gaan. Wat is het toch dat melkkoeien zo speciaal maakt?? Iedere jandoedel die er geen verstand van heeft, bemoeid zich ermee. In de tropen wordt geen melk gedronken, 't is er te warm voor, de melk is zuur voordat het opgedronken kan worden, en onze brasiliaanse indianen meiden zien er schitterend uit, nog wel zonder melk. Ok, die drinken Açai, da's waar. Waarom wordt van de melksector in Europa zo'n hype van gemaakt? 't is maar simpele melk, een bulkproduct, overal ter wereld te koop voor minder geld dan in Europa

 • no-profile-image

  NL

  Hoger vet en eiwit, zachtere vetzuren. Gemiddeld cel en kiem getal ligt lager dan in brazilie. Welzijn en gezondheid van de dieren. hogere gemiddelde leeftijd. efficient gebruik van eigen meststoffen.
  Ben benieuwd waarom de melk in brazilie beter is dan in nederland?

 • no-profile-image

  NL

  Helaas wel van mindere kwaliteit Hans..

 • no-profile-image

  Hans

  Ok NL Boer, vertel maar is wat er dan zoveel beter is aan julie melk, dat er een hogere prijs voor betaald mag worden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.