Home

Achtergrond 255 x bekeken 12 reacties

Deel CDA wil één dag extra zonder vlees

Het kabinet moet actief propageren dat iedereen één dag per week minder dan nu vlees op het menu heeft staan. Dat is goed voor de volksgezondheid én voor het milieu.

Dat stelt het CDA-Duurzaamheidsberaad in een resolutie, die het komende zaterdag op het partijcongres in stemming wil brengen. Als het promoten van minder vlees eten niet helpt, dan moeten andere maatregelen worden genomen om de vleesconsumptie te verminderen, vindt het beraad.

Het dagelijks bestuur van het CDA adviseert de leden om de resolutie niet aan te nemen. Volgens het bestuur vindt voorlichting plaats door het Voedingscentrum, en moet de overheid niet actiever willen ingrijpen in het voedingspatroon van burgers.

CDA-minister Gerda Verburg van LNV stelt zich op hetzelfde standpunt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geert

  Collectieve Destructie Agrariers oftewel CDA

 • no-profile-image

  DagjeMinderVleesOK!

  Minder, maar beter vlees eten, waar mensen betere prijzen voor willen betalen. En 1 dag per week geen vlees, is 40kg c02 eq. per maand per gezin !
  1 dagje ei, of vega, dan mist niemand wat, en dat is wat leuker voor mijn kinderen straks. We vreten de aarde kapot. Erg onchristelijk.

 • no-profile-image

  gj

  Vis op de vrijdagen zeker?

 • no-profile-image

  Harm

  Helemaal mee eens, minder kwantiteit meer kwaliteit dat is waar iedereen beter van wordt.

 • no-profile-image

  landbouwer

  Boer zijn wordt haast een crimineel beroep

 • no-profile-image

  henk

  he" groenteboer zet je oogkleppen eens af,de wereld is groter dan jouw slabedje.

 • no-profile-image

  De Jan

  Steun en sypmathie voor die intensieve (vlees)veehouderij wordt met de dag kleiner volgens mij.

 • no-profile-image

  Leen

  Eerst is de PvdA als een baksteen gezakt in de peilingen, CDA gaat er als een aambeeld achteraan. De weldenkende kiezer zit niet te wachten op een partij die over zijn bordje warm eten beslist. Wilders krijgt het nog druk om geschikte kandidaten te vinden.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Laat het CDA zich druk maken over de behandeling van mensen in verzorgingshuizen in plaats van het beleg van onze boterham proberen te bepalen.Het is haast onverstelbaar waar de prioriteiten van de politiek liggen, ik wordt inmiddels doodziek als ik het woord duurzaam hoor en het wordt tepas en onpas gebruikt,voor mij heeft het woord geen inhoud meer!!!!

 • no-profile-image

  Patrick

  In die CDA duurzaamheidsraad zitten de meer normale mensen. Die mensen kijken naar een totaler wereldbeeld ipv van naar een geisoleerd 'probleem'. Deze mensen zijn er heel veel in de CDA, echt heel veel, echter ze leggen het steeds af tegen de ultra-rechtse tak van de CDA. Die ultra-orthodoxe tak is blind, staat stijf van hun mentale gelijk, en is onwrikbaar in hun gelijk. Het dagelijkse bestuur heeft zo een aantal van die personen. Allemaal prima op zich en ik lig er niet wakker van, en ik zou zeggen iedereen mag iets denken, maar die utra-rechste tak in de CDA hoort daar niet, want het vernietigd een planeet, dus niet christelijk en zeker niet democratisch. En waarom? Pure hebzucht, pure macht, en puur gevoelloos. En ik zal je precies vertellen hoe dat zit. Deze rechtse tak heeft specifiek gekozen voor een grote partij, en kozen CDA. Zij kiezen voor onveranderde landbouwsubsidie, want dat komt bij hen terecht en niet bij de boeren. Zij kiezen om de boeren te laten werken voor een wereldmarkt, ik bedoel hoe facistisch wil je zijn? Zij zijn het die al achter de rug afspraken gemaakt hebben met de gentech bedrijven. En dat allemaal over de rug van haar kiezers, niet meer en niet minder. Mijn advies is reorganiseren die CDA, kom eens op voor de boeren, goede prijs, en vraag en aanbod regelen.
  Dit is een goede stap 1 dag zonder vlees advies van die uitstekende groep in de CDA. Hoe kun je nog volhouden dat 7 dagen in de week vlees eten moet? Als iemand daar ja opzegt, is het puur uit eigenbelang, puur eigenbelang, en daar moet een partij voor waken, want dat eigenbelang heeft de onbalans gemaakt.
  Ik zal die duurzaamheidsraad steunen, ik zou ook adviseren aan de leden om dat aan te nemen. Want hoe sneller ben je dan weer een iets beter partij, dan nu onder het juk van de ultra-rechtse CDA tak.

 • no-profile-image

  Pro Life

  Gewoon de subsidie-stekker uit die vlees-maffia halen.
  Dan is het probleem zo opgelost.

 • no-profile-image

  happy

  Ik maakt zelf wel uit wat ik eet !! Daar heb ik die criminele en terroristische organisaties zoals vin wd pvdd en nu dus ook cda helemaal niet bij nodig. Voor de markt maakt het toch helemaal niets uit want in het buitenland trek de vraag behoorlijk aan de komende jaren en daarom ga ik gewoon meer exporteren

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.