Home

Achtergrond 266 x bekeken

Dahliaseizoen ten einde

Met de komst van de herfstbuien en de eerste hagel en vorst aan de grond, raakt het bloeiseizoen van Dahlia’s spoedig ten einde.

Een aantal kwekers is trouwens al begonnen met rooien. In de keuringszaal wordt desalniettemin nog een kleurrijk optreden verzorgd door twee dahliakwekers/veredelaars die bij het scheiden van de markt nog het nodige kunnen tonen. Arie C. Koot doet dat met onder andere de oranje zaailing 19-08 die ook aan het einde van het seizoen nog stevig oogt.

Verder ook de gele Dahlia 'Bocherell' en de paarse D. 'Balthasar'. Hiskoflower kon nog net wat Dahlia’s na en forse hagelbui veilig stellen en showt onder andere de decoratieve oranje D. 'Maaike', de purperen D. 'Onesta' en de baldahlia 'Sylvia'.

Kwekerij Koen toont onder andere de (winterbloeiende) Helleborus, waaronder de groene Helleborus 'Silver Lane' en Helleborus lividus en H. argutifolius. Koen bracht tevens enkele potten met de Cyclamen coum 'Rubrum' en de iets lichter van kleur zijnde Cyclamen 'Roseum' naar de keuringszaal.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.