Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

DSB failliet

De Amsterdamse rechtbank heeft de Dirk Scheringa Bank failliet verklaard.

In een korte verklaring meldt de rechtbank dat de bewindvoerders en het bestuur van DSB er niet in zijn geslaagd de onderhandelingen met een Amerikaanse overnamekandidaat tot een goed einde te brengen.

Ook 'plan B' blijkt niet levensvatbaar, omdat de daarvoor vereiste overheidssteun en de vereiste medewerking van DNB niet zijn toegezegd. De rechtbank komt tot de conclusie dat het uiterste is gedaan om DSB als geheel voort te zetten en dat daarop nu geen uitzicht meer is.

De rechtbank heeft daarom per 9.00 uur het faillissement van DSB Bank N.V. uitgesproken. Het vonnis van de rechtbank wordt naar verwachting binnen een uur gepubliceerd op www.rechtspraak.nl.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Curatorbosaanbod

  Van het grote geld kun je niet winnen is een oude wijsheid. Dat een PvdA man als Bos daarom zo braaf deze mooie bank van een hardewerkende man als Scheringa in mijn ogen bewust kaport laat gaan... dat geeft geen pas. Ze vergeten even dat er vele mensen van eten, bedrijven daardoor konden groeien... hoezo geen systeembank???
  Waar is Balk, waar is Beatrix, waar is Koenders? Ze zijn allemaal druk met de wereld maar vergeten de gewone mensen en de ondernemers... Zembla gisteren, ca 14-16 MILJARD aan belastingopbrengsten lopen we mis doordat de grote clubs(het grote geld) de faciliteiten optimaal weet te benutten... Intussen jaagt De Jager(Stsecr v Fianc) achter de kleine spaarders...
  Mensen mensen, het wordt tijd voor een zuivering. Wilders gaat winnen, ben daar niet blij mee maar de schuld ligt bij BB&R: Balkenende, Bos en Rouvoet!
  Shame on you!

Of registreer je om te kunnen reageren.