Home

Achtergrond 261 x bekeken

DSB Bank onder curatele geplaatst

DSB Bank is maandag onder curatele geplaatst.

De rechtbank in Amsterdam heeft een verzoek voor een noodregeling voor de geplaagde bank toegewezen. Dit heeft De Nederlandsche Bank (DNB) maandag bekendgemaakt.

DNB heeft een zogenoemde noodregeling voor DSB Bank aangevraagd, omdat het voortbestaan van de bank in gevaar is gebracht doordat klanten massaal geld van hun rekening haalden. Daarnaast staat de solvabiliteit, de mate waarin de bank aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, volgens de centrale bank onder grote druk.

DNB liet ook weten dat het niet gelukt is om DSB een doorstart te laten maken onder de hoede van vijf banken. Het gaat daarbij om Rabobank, ABN Amro, ING, Fortis en SNS. De banken durfden een overname niet aan, omdat gedupeerde klanten mogelijk grote schadeclaims gaan indienen. Ook vreesden ze voor verliezen op kredieten die door DSB Bank zijn verstrekt.

De noodregeling houdt in dat bewindvoerders de zaken bij DSB Bank gaan afwikkelen. Klanten kunnen nu niet meer bij hun geld. Spaarders kunnen straks wel aanspraak maken op het depositogarantiestelsel. Zij krijgen daarmee tot 100.000 euro van hun spaargeld terug.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.